POŁUDNIOWO MAZOWIECKI SERWIS ROCKOWY :: P.M.S.R :: ZESPOŁY LOKALNE
|
garażowe kapele z okolic Radomia (punk rock)
|
|
| donfrafrequezz |
Dodany dnia
|
|
Główny administrator ![]() Postów: 112 Data rejestracji: 17.02.09 |
Taki pomysł mi zaświtał w głowie by zgromadzić info o radomskich (no i podradomskich również ;-)) kapelach garażowych grających muzykę punk rockową. Bo jakoś nigdzie nie uświadczyłem takiego zbioru, a sądzę, że rzecz by mogła być przydatna. Czy to dla słuchaczy czy to też dla samych grajków by się poznać, a może i coś gdzieś wspólnie zagrać. Info nie trzeba dużo. W zasadzie chyba wystarczą: link do majspejsa (lub innego miejsca w sieci gdzie można utwory odsłuchać), link do strony (o ile takowa istnieje), no i jeżeli chęci są to parę słów na temat kapeli. Jakieś podstawowe info. No i to by było chyba na tyle. ![]() Może coś fajnego uda się wspólnymi siłami zrobić. Chęci są najważniejsze bo od tego się wszystko zaczyna. _______________________________________ www.dontube.repub... www.stary_radom.r... www.punkowcy.ok1.pl http://www.myspac.../kulturawa _______________________________________ |
| donfrafrequezz |
Dodany dnia
|
|
majspejs ---> http://www.myspac...iomoczpunk strona ---> http://www.krwiom...ublika.pl/ parę słów: - listopad 2007 - pomysł założenia kapeli, troche jako żart ;-) - wiosna 2008 - pierwsze próby, w trzyosobowym składzie, bez perkusji :-P - sierpień 2008 - pierwsza próba w pełnym składzie u G. w garażu - zima 2009 - dołącza drugi gitarzysta - maj 2009 - pierwszy koncert. Edytowane przez donfrafrequezz dnia _______________________________________ www.dontube.repub... www.stary_radom.r... www.punkowcy.ok1.pl http://www.myspac.../kulturawa _______________________________________ |
| donfrafrequezz |
Dodany dnia
|
|
troche chyba nie złapałeś o co mi chodzi mam na myśli to by zebrać obecnie grających gdzieś po garażach i jakiś koncert wspólny zrobić ale w sumie nieistniejące też można chyba przypomnieć jednak cel jest inny w tym wszystkim ;-) _______________________________________ www.dontube.repub... www.stary_radom.r... www.punkowcy.ok1.pl http://www.myspac.../kulturawa _______________________________________ |
| Majster |
Dodany dnia
|
Początkujący użytkownik![]() Postów: 42 Data rejestracji: 26.10.08 |
Popieram,warto by było iśc na taki koncert. |
|
|
|
| Kalt |
Dodany dnia
|
|
Użytkownik ![]() Postów: 138 Data rejestracji: 06.01.09 |
Nie widzę w tym większego sensu ale róbta, róbta co chceta. Uważam, że są ważniejsze rzeczy do zrobienia niż jakieś nfo o radomskich (no i podradomskich również) kapelach garażowych grających muzykę punk rockową. Najpierw to niech ktoś zajmie się rokfestynem szydłowieckim oraz ożywieniem tej strony bo zalatuje stęchlizną. |
|
|
|
| orlik |
Dodany dnia
|
Administrator![]() Postów: 151 Data rejestracji: 15.10.08 |
tak popieram dużo lepszy pomysł to pogadać o ruskich filmach albo zastanowić się "coś ty uczynił dla świata".. ![]() |
|
|
|
| Majster |
Dodany dnia
|
Początkujący użytkownik![]() Postów: 42 Data rejestracji: 26.10.08 |
znowu przyszedł ten baran |
|
|
|
| orlik |
Dodany dnia
|
albo na zamku w szydłowcu - jakby się zgadac żeby kapele zgrały bez kasy tylko browary i ewentualny nocleg to spokojnie można tam zrobic. Koleś co ma ogródek piwny jest raczej pozytywnie nastawiony do takich imprez. |
|
|
|
| Kalt |
Dodany dnia
|
|
Ogólnie większość co wywęszy jakiś zysk jest pozytywnie nastawiana do organizacji koncertu. Waszym kosztem oczywiście. Jakbyście powiedzieli, że chcecie zbierać czasie koncertu podpisy pod petycją o usuniecie szkaradnych pomników JPII to byście nawet za waszą dopłatą nie zagrali. Niewidzialna ręka proboszcza trzyma wszystkich za kark. Normalnie to sobie możecie grać, nikt się tym nie przejmuje co i o czym gracie. Liczy się zysk. |
|
|
|
| donfrafrequezz |
Dodany dnia
|
|
skoro ktoś coś organizuje, poświęca temu swój własny czas i często pieniądz oraz nerwy sobie szarpie załatwianiem formalności to czemu skoro nadarzy sie okazja miałby nie zarobić pare zeta tylko póki co jako ani widu ani słychu innych garażowych kapel tak na marginesie też uważam, że Jack Rocks był by najlepszym miejscem na takie granie _______________________________________ www.dontube.repub... www.stary_radom.r... www.punkowcy.ok1.pl http://www.myspac.../kulturawa _______________________________________ |
| donfrafrequezz |
Dodany dnia
|
|
Kalt napisał/a: Nie widzę w tym większego sensu może rozwiniesz swą myśl czemu też nie widzisz sensu w zrobieniu koncertu, na którym mogły by zagrać kapele, z totalnego podziemia, o których nikt poza bliskim kręgiem znajomych jeszcze nie słyszał _______________________________________ www.dontube.repub... www.stary_radom.r... www.punkowcy.ok1.pl http://www.myspac.../kulturawa _______________________________________ |
| Kalt |
Dodany dnia
|
|
A to jest jakieś totalne podziemie? Myślałem, że to mit! Są co prawda kapele o których nikt poza bliskim kręgiem znajomych jeszcze nie słyszał i cieszmy się, że ich nie usłyszymy bo szkoda czasu i nerwów. Jak ktoś umie grać to zagra prędzej czy później. Może np. zgłosić się na rockfest, założyć konto na myspace i wysyłać linki do wszystkich klubów, może także rozstawić sprzęt na ulicy i grać bez prądu. Możliwości jest tysiące więc jeśli ktoś chce to grać będzie.
Edytowane przez Kalt dnia |
|
|
|
| orlik |
Dodany dnia
|
moim zdaniem spoko - spotkac się pogadać przy piwie ruszyć w pogo noi zobaczyć co w okolicznej trawie piszczy. My jako Thenaturat piszemy się jaknajbardziej ale z okolicznych kapel za dużo mi jeszcze do głowy nie przychodzi - jeśli chodzi o Szydłowiec to jak gadałem ostatnio z Kiślem Stuschu chwilowo nie koncertują, są jeszcze dwie ekipy punkowe - ciekawe - ale świeże, materiał się dopiero robi i koncertów jeszcze nie graja. A jeśli chodzi o inne okolice Radomia - to NA ZEWNĄTRZ z Lipska - Pumpek i Piętaszek zaglądali jeszcze niedawno od czasu do czasu na to forum... |
|
|
|
| donfrafrequezz |
Dodany dnia
|
|
Kalt napisał/a: Może np. zgłosić się na rockfest, założyć konto na myspace i wysyłać linki do wszystkich klubów, może także rozstawić sprzęt na ulicy i grać bez prądu. Możliwości jest tysiące więc jeśli ktoś chce to grać będzie. a można też sie zjednoczyć i wspólnymi siłami coś konkretnego zrobić, w grupie łatwiej widze, że jesteś nastawiony na negacje wszystkiego i wszystkich :-/ orlik, bardzo dobry pomysł ogólnie to sam koncert widział bym gdzieś pod koniec czerwca, może w dzień zakończenia roku szkolnego :-) z Jack Rocks sie fajnie sprawy załatwia więc chyba zbytnich problemów nie bedzie by tam to granie urządzić trzeba tylko odpowiednio wcześniej ich powiadomić o takim przedsięwzięciu, powiedzmy, że jeszcze z tydzień poczekam i sie zabiore za to skoro TheNaturat, a i pewnie Na Zewnątrz (z Pumpkiem i Piętaszkiem mam kontakt) chętnie by tam wystąpili, orlik może te dwie kapela początkujące też byś namówił tak czy siak sprawa do dogadania na dniach pozostaje Edytowane przez donfrafrequezz dnia _______________________________________ www.dontube.repub... www.stary_radom.r... www.punkowcy.ok1.pl http://www.myspac.../kulturawa _______________________________________ |
| Kalt |
Dodany dnia
|
|
donfrafrequezz napisał/a: Kalt napisał/a: Może np. zgłosić się na rockfest, założyć konto na myspace i wysyłać linki do wszystkich klubów, może także rozstawić sprzęt na ulicy i grać bez prądu. Możliwości jest tysiące więc jeśli ktoś chce to grać będzie. a można też się zjednoczyć i wspólnymi siłami coś konkretnego zrobić, w grupie łatwiej widzę, że jesteś nastawiony na negacje wszystkiego i wszystkich :-/ NO FUTURE! Punk to największa negacja w historii popkultury! Kolego, halo, halo! Oczywiście, że można się zjednoczyć, ale w imię czego? W imię dobrej zabawy? |
|
|
|
| donfrafrequezz |
Dodany dnia
|
|
chyba troche nie tak kumasz to hasło NO FUTURE :-P Kalt napisał/a: Oczywiście, że można się zjednoczyć, ale w imię czego? aż mi sie nasuwa pewien cytat z filmu "Psy" :-D ale nie chce Cie obrażać ;-) _______________________________________ www.dontube.repub... www.stary_radom.r... www.punkowcy.ok1.pl http://www.myspac.../kulturawa _______________________________________ |
| Kalt |
Dodany dnia
|
|
Chciałbyś pewnie powiedzieć Co ty **** wiesz o punk rocku? Ano wiem tyle: ideologia ruchu (przynajmniej tej jego części do której odnosi się hasło NO FUTURE) opierała się na negacji tradycyjnych wartości społecznych, instytucji politycznych, prawnych, edukacyjnych i innych. W skrócie, było to wielkie NIE NIE NIE. Bunt i negacja. Tyle wiem. Czy się mylę? Nadal nie odpowiedziałeś mi w imię czego ma nastąpić to zjednoczenie? |
|
|
|
| donfrafrequezz |
Dodany dnia
|
|
ano akurat nie to miałem na myśli :-P tylko tam ktoś powiedział "w imię zasad ****u" hyhy bez obrazy tylko cytuje :-P yhym czy co Ty w sumie odrzucasz i co takiego zajebistego zamiast koncertu proponował byś urządzić?? chyba warto sie najpierw spotkać podczas grania, może i troche poznać, a później coś wspólnie zdziałać poza graniem _______________________________________ www.dontube.repub... www.stary_radom.r... www.punkowcy.ok1.pl http://www.myspac.../kulturawa _______________________________________ |
| Kalt |
Dodany dnia
|
|
Co odrzucam? Tak w skrócie? Posłuchaj, ja nie chcę gadać za wiele Zaklinam cię na wszystko, nie giń za ideę Nie daj się omotać, byś zaczął zabijać Żadna idea nie jest warta życia Dość naprawdę, dość ogłupiania Nie zabiję cię z powodu miejsca zamieszkania I mam nadzieję, że też to zrozumiałeś Powiedziałem ci to, o czym sobie myślałem Nie gódź się na to Nie gódź się na to Nie gódź się na to Nie gódź się na to Odrzuć to! Jasne, że można. Skoczymy do monopolowego itd. Rockfest jest do zorganizowania. Miało być trzy dni festiwalu a jest jak narazie **** wielki z tego co widzę. |
|
|
|
| donfrafrequezz |
Dodany dnia
|
|
też uwielbiam twórczość Kazika Staszewskiego... a tak ponadto to ością w gardle Ci ten Rockfest staje i okolice... też wiele rzeczy mnie wkurwia i je odrzucam, tylko wciąż nie kumam czemu ta chęć zorganizowania grania dla kapel radomskich i z okolic tak Ci przeszkadza, przecież wszędzie i przy każdej okazji można o monopol zahaczyć niezależnie czy to koncert brudasów czy demo w sprawie ratowania świata... _______________________________________ www.dontube.repub... www.stary_radom.r... www.punkowcy.ok1.pl http://www.myspac.../kulturawa _______________________________________ |
| Przeskocz do forum: |